Beskrivelse

Oppkalt etter den berømte vitenskapsmannen Isaac Newton som avdekket mysterier innen fysikk og introduserte Newtons bevegelseslover. Newtons Cradle er en eksakt kopi av den opprinnelige utgaven. Produsert med samme kvalitet og utviklet med samme balanse mellom form og funksjon, er den en sann klassiker i elegant krom. "For enhver handling finnes det en tilsvarende og motsatt reaksjon"Spesifikasjoner:

  • En nøyaktig kopi av Newton's originale design
  • Laget av fem kuler, hver festet med to strenger
  • Designet i stilig skinnende krom 
  • Demonstrerer Newtons prinsipp om at "handling og reaksjon er likeverdige og motsatte ' 


Newtons vugge er en innretning som viser hvordan bevegelsesmengde bevares og overføres i et system med liten friksjon. Den er konstruert av en rekke pendler (oftest fem) som henger tett inntil hverandre. Hver pendel er kuleformet, og festet til rammen ved to like lange tråder. Alle trådene må være like lange for at pendelkulene skal være i balanse, og måten kulene er hengt opp på sikrer at alle pendelbevegelsene vil skje i samme plan. 


Ved å løfte en av de ytterste kulene og slippe den ned mot den neste, vil man kunne se at denne kulens bevegelsesenergi overføres gjennom alle kulene til den ytterste kulen på motsatt side. Denne vil da svinge opp til (nesten) samme høyde som den første ble sluppet fra, og når kulen pendler ned igjen gjentas bevegelsen i motsatt retning. De midterste kulene beveger seg ikke, ettersom bevegelsesenergien de blir tilført overføres direkte til neste kule. 

På grunn av luftmotstand og annen friksjon, vil bevegelsen langsomt dø ut.

Newton`s Cradle
En eksakt kopi av Isaac Newton`s oppdagelse
Pris Kr 65,- Kr 99
Produktomtaler
Thomas Hansen
Hei Varene ble levert raskt og som forespeilet. Veldig positivt! Kan trygt anbefale nettbutikken til mine venner.


Skriv en produktomtale
Ditt navn


Sikkerhetskontroll: skriv ordet shop i feltet nedenfor: